Aktuelne vijesti

Licenca i početak rada

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta izdalo je dana 05.01.2012. godine Rješenje o ispunjenosti uslova za osnivanje i početak rada visokoškolske ustanove (bezuslovna licenca) za Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH.

Svečanom promocijom koja će se održati dana 25.01.2012. godine sa početkom u 12:00 časova ozvaničit će se početak rada Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA. Svečanoj promociji prisustvovat će veliki broj zvanica iz obrazovnog, političkog, privrednog i kulturnog života Brčko distrikta i regije.

Prvu generaciju studenata Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA upisat će u akademskoj 2012./2013. godini, kada će ih dočekati sa dodatno treniranim nastavnim osobljem za izvođenje tehnološki potpomognute nastave, pripremljenim multimedijskim obrazovnim sadržajima za studij na daljinu, najmodernijom laboratorijskom opremom, u novim i opremljenim predavaonicama. Konkurs za upis studenata će biti objavljen u aprilu 2012. godine. 

Nakon svečane promocije, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu, u okviru svoje Akademije cjeloživotnog učenja, bavit će se pružanjem edukacije iz oblasti IT tehnologija i unaprjeđenja poslovno komunikacijskih vještina.

Odmah u februaru, počinju prvi kursevi i treninzi:

CISCO akademija mrežnih tehnologija (CISCO Network Academy)

Cisco Akademija Mrežnih Tehnologija postoji u 160 zemalja svijeta i u svakoj se odvija po istovjetnom principu. Program obuke traje 280 sati, kroz četiri semestra. Cisco certifikati su priznati u cijelom svijetu, jer garantuju posjedovanje praktičnih i teoretskih znanja neophodnih za kvalitetno projektovanje mrežnih sistema, njihovu uspostavu i održavanje u institucijama i firmama svih djelatnosti.

KONKURS možete preuzeti ovdje.

ECDL osnovni program

ECDL (European Computer Driving Licence) predstavlja standard međunarodno priznatih diploma koje verifikuju pokazano znanje o informacijskim tehnologijama i korištenju računara. Namijenjen je onima koji žele povećati nivo informatičkih znanja u svrhu proširenja mogućnosti za zapošljavanje. ECDL diplome otvaraju vrata za radna mjesta na kojima se traži znanje rada na računaru, a preporučene su i kao jedan od standarda za prijem u državnu službu širom Bosne i Hercegovine.

KONKURS možete preuzeti ovdje.

Programi poslovno komunikacijskih vještina

Programi poslovno komunikacijskih vještina se nude u saradnji sa renomiranom edukacijskom kućom HalPet poslovna komunikacija d.o.o. iz Zagreba, čiji stručnjaci već petnaest godina omogućavaju treninge poslovnim ljudima i vodećim firmama iz cijele Hrvatske.

Programi poslovno komunikacijskih vještina sastoje se od programa: menadžerskih vještina, komunikacijskih vještina, poslovnog engleskog jezika, prodajnih vještina i drugih modernih tehnika kojima se poboljšava profesionalna izvedba.

KONKURS možete preuzeti ovdje.

Otvoreni poziv za jednodnevne treninge Efikasna komunikacija i Prezentacijske vještine možete preuzeti ovdje.

Why to Choose to Study at eMPIRICA

College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA in Brcko District BiH offers truly unique study programmes in BiH and high quality access to educational process, which puts students' demands and needs in focus.

Read more

 

Top 10

Ten reasons why to study at College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA

Read more

 

Dual Diploma-Transnational Study Programme

eMPIRICA College and Ljubljana School of Business received in September 2012 from the Slovenian Quality Assurance Agency for Higher Education NAKVIS (www.nakvis.si) authorisation to conduct transnational Business Informatics studies and issue BIH-SLO diplomas.

Read more

 

Price List- Tuition that Covers all Studies Expenses

Dear students, so as to make your studies more financially affordable, keeping a high level of quality we have devised a scholarship that covers all your expenses during the studies.

Read more

 

Recognition of Exams and Industry Certificates

We believe that many of you partly received education at other higher education institutions. We recognise your every knowledge which is connected to out study programme.

Read more

 

Certiport Testing Centre

In November 2012, College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA became Certiport testing centre.

Read more
 

Local Cisco Networking Academy VS eMPIRICA

Local Cisco Networking Academy eMPIRICA

Read more

 

 

 

 

YouTube Channel