Aktuelne vijesti

Uspješno organizovan 8. IT Forum

 

Visoka škola eMPIRICA - u korak sa trendovima u IKT industriji

IT grupacija Procom i Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA iz Brčkog su u periodu od 19.09.–21.09.2013. godine uspješno realizovali 8. IT Forum koji je održan u hotelsko-rekreacijskom centru Aquareumal Fojnica. Ovo je drugi forum u zajedničkoj organizaciji  čiji  cilj je prvenstveno bio predstavljanje najnovijih informacijsko-komunikacijskih tehnoloških (IKT) trendova koji se mogu uspješno primijeniti u poslovanju i obrazovanju. Forum su svojom saradnjom podržali i brojni partneri, od kojih su najvažniji Cisco Systems, Microsoft, Lenovo, B2 Ljubljana, Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane i SWING Informatika Split.

Skoro 100 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine su imali  priliku prisustvovati zanimljivim prezentacijama i radionicama koje su realizovali predavači iz BiH, Slovenije i  Hrvatske. Konferencijske sale i radionice  su bile opremljene najsavremenijom IKT opremom gdje su učesnici u direktnom kontaktu sa organizatorima i prezenterima mogli dobiti specifikacije istih ali i samostalno provjeriti njihove mogućnosti.

Suorganizator, Visoka škola eMPIRICA, kao jedan od autoriziranih Certiport testnih centara, organizovao je učesnicima 8. IT Foruma tečaj za sticanje potrebnih znanja i vještina kako bi mogli pristupiti polaganju međunarodnog Certiport certifikata IC3, koji predstavlja osnovni certifikat o poznavanju rada na računaru. Zainteresovanim učesnicima eMPIRICA je dodijelila i besplatne vaučere za polaganje Certiport certifikata ICa koje će moći iskoristiti u narednom periodu.

Učesnicima su  prezentirani i noviteti iz područja e-obrazovanja, m-obrazovanja kao i eCampus platforma koja omogućava realizaciju e-obrazovanja i e-poslovanja, a od nedavno i m-obrazovanja. Visoka škola eMPIRICA  ide tako u korak sa svjetskim trendovima iz područja tehnologija za podršku e-obrazovanju budući da od samog početka rada koristi ovu platformu za realizaciju studija na daljinu. Od nove akademske godine studenti eMPIRICE će imati priliku da putem svojih omiljenih elektronskih uređaja - pametnih telefona pristupe nastavnim materijalima i time kao prvi u Bosni i Hercegovini steknu iskustva u m-obrazovanju.  

Među učesnicima foruma bila su i dva nagrađena najuspješnija studenta Visoke škole eMPIRICA koji su bili u mogućnosti da steknu nova znanja u direktnom kontaktu sa IT stručnjacima iz zemlje i inostranstva koja će im koristiti u daljem procesu obrazovanja, kao i da uspostave prve kontakte sa budućim poslodavcima.

 

Kompletan album sa 8. IT Foruma pogledajte ovdje.

 

 

 

Why to Choose to Study at eMPIRICA

College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA in Brcko District BiH offers truly unique study programmes in BiH and high quality access to educational process, which puts students' demands and needs in focus.

Read more

 

Top 10

Ten reasons why to study at College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA

Read more

 

Dual Diploma-Transnational Study Programme

eMPIRICA College and Ljubljana School of Business received in September 2012 from the Slovenian Quality Assurance Agency for Higher Education NAKVIS (www.nakvis.si) authorisation to conduct transnational Business Informatics studies and issue BIH-SLO diplomas.

Read more

 

Price List- Tuition that Covers all Studies Expenses

Dear students, so as to make your studies more financially affordable, keeping a high level of quality we have devised a scholarship that covers all your expenses during the studies.

Read more

 

Recognition of Exams and Industry Certificates

We believe that many of you partly received education at other higher education institutions. We recognise your every knowledge which is connected to out study programme.

Read more

 

Certiport Testing Centre

In November 2012, College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA became Certiport testing centre.

Read more
 

Local Cisco Networking Academy VS eMPIRICA

Local Cisco Networking Academy eMPIRICA

Read more

 

 

 

 

YouTube Channel