Aktuelne vijesti

eMPIRICA najbolje rangirana visokoškolska ustanova u Brčkom

Prema podacima predstavljenim početkom avgusta 2013. godine na web stranici www.webometrics.info Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je najbolje rangirana visokoškolska ustanova u Brčko distriktu. eMPIRICA se nalazi na 34. mjestu na rang listi svih visokoškolskih ustanova u BiH, dok se ostale visokoškolske ustanove u Brčko distriktu nalaze na nižim pozicijama: Evropski univerzitet 50. mjesto, Ekonomski fakultet u Brčkom Univerziteta u Istočnom Sarajevu na 66. mjestu i Internacionalni Univerzitet na 76. mjestu (kompletna rang lista visokoškolskih ustanova u BiH se može pogledati OVDJE).

Webometrics predstavlja najveće akademsko rangiranje institucija za visoko obrazovanje koje je nastalo inicijativom Cybermetrics Lab-a, grupe za istraživanje koja pripada najvećem istraživačkom tijelu u Španiji - Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Od 2004. godine na svakih šest mjeseci vrši se neovisno, objektivno i besplatno predstavljanje pouzdanih, multidimenzionalnih, ažuiranih i korisnih informacija o univerzitetima širom svijeta na osnovu njihove prisutnosti i uticaja na webu.

Ovim visokim rangiranjem na Webometrics-u eMPIRICA je još jednom pokazala kvalitetu i ozbiljnost pristupa u svakom segmentu svog rada i djelovanja. Navedene kvalitete, kao i činjenica da je kontrola rada na Visokoj školi eMPIRICA uspješno sprovedena u julu ove godine od strane Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, su prepoznati i od strane budućih studenata, koji u značajnoj mjeri apliciraju na drugom upisnom roku za preostala slobodna mjesta na studijskim programima Inženjerska informatika i Poslovna informatika, a koji je otvoren od 19.08. do 21.09.2013. godine.

Why to Choose to Study at eMPIRICA

College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA in Brcko District BiH offers truly unique study programmes in BiH and high quality access to educational process, which puts students' demands and needs in focus.

Read more

 

Top 10

Ten reasons why to study at College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA

Read more

 

Dual Diploma-Transnational Study Programme

eMPIRICA College and Ljubljana School of Business received in September 2012 from the Slovenian Quality Assurance Agency for Higher Education NAKVIS (www.nakvis.si) authorisation to conduct transnational Business Informatics studies and issue BIH-SLO diplomas.

Read more

 

Price List- Tuition that Covers all Studies Expenses

Dear students, so as to make your studies more financially affordable, keeping a high level of quality we have devised a scholarship that covers all your expenses during the studies.

Read more

 

Recognition of Exams and Industry Certificates

We believe that many of you partly received education at other higher education institutions. We recognise your every knowledge which is connected to out study programme.

Read more

 

Certiport Testing Centre

In November 2012, College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA became Certiport testing centre.

Read more
 

Local Cisco Networking Academy VS eMPIRICA

Local Cisco Networking Academy eMPIRICA

Read more

 

 

 

 

YouTube Channel