Aktuelne vijesti

eMPIRICA svečano obilježila prvu godišnjicu rada

Povod okupljanju brojnih zvanica u prostorijama Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH 12. januara ove godine bilo je obilježavanje prve godišnjice uspješnog rada ove visokoškolske ustanove.

U svečanoj i prijatnoj atmosferi uzvanicima se najprije obratio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić. U svom pozdravnom govoru istakao je neke od brojnih svijetlih postignuća ove Visoke škole u protekloj godini. Prisutne su također pozdravili dekanesa i direktor Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane, koja je suosnivač Visoke škole eMPIRICA, dr. Julija Lapuh Bele i gosp. Darko Bele: „Današnje informacijsko društvo ima velike potrebe za kompetentnim i osposobljenim kadrovima sa područja računarstva i informatike. Živimo u dobu, kada nas IKT prati na svakom koraku – kako u privatnom životu tako i u profesionalnoj karijeri. Struke, za koje se studenti mogu obrazovati na eMPIRICI, su deficitarne u BiH, EU i većini država svijeta. Studente pripremamo za cjeloživotno učenje i za vlastiti razvoj tako da će se moći nositi sa razvojem tehnologije i društva.“, i koji su svoje obraćanje završili riječima: „Neka uspjeh naših diplomaca bude i mjerilo našeg uspjeha! Uspješni ćemo biti, ako se budemo mogli ponositi sa svojim diplomcima kako se sada ponosimo svojim studentima.“ Zvanicama je nakon toga premijerno prikazan kratki film o postignućima  Visoke škole eMPIRICA tokom njene prve godine rada.

Izniman umjetnički doživljaj prisutnima su priredili profesorica solo pjevanja Aleksandra Lidzek i magistar gitare Elvis Sivčević svojim izvedbama.

Nakon programskog dijela, zvanice su pozvane na druženje sa osnivačima i nastavnim osobljem Visoke škole eMPIRICA uz prigodan koktel, zaželivši pritom eMPIRICI da se nastavi razvijati kao respektabilna i kvalitetna visokoškolska ustanova koja nudi praktična informatička i poslovna znanja ne samo u Brčko distriktu BiH već i cijeloj BiH i regionu.

Why to Choose to Study at eMPIRICA

College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA in Brcko District BiH offers truly unique study programmes in BiH and high quality access to educational process, which puts students' demands and needs in focus.

Read more

 

Top 10

Ten reasons why to study at College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA

Read more

 

Dual Diploma-Transnational Study Programme

eMPIRICA College and Ljubljana School of Business received in September 2012 from the Slovenian Quality Assurance Agency for Higher Education NAKVIS (www.nakvis.si) authorisation to conduct transnational Business Informatics studies and issue BIH-SLO diplomas.

Read more

 

Price List- Tuition that Covers all Studies Expenses

Dear students, so as to make your studies more financially affordable, keeping a high level of quality we have devised a scholarship that covers all your expenses during the studies.

Read more

 

Recognition of Exams and Industry Certificates

We believe that many of you partly received education at other higher education institutions. We recognise your every knowledge which is connected to out study programme.

Read more

 

Certiport Testing Centre

In November 2012, College of Computer Science and Business Communications eMPIRICA became Certiport testing centre.

Read more
 

Local Cisco Networking Academy VS eMPIRICA

Local Cisco Networking Academy eMPIRICA

Read more

 

 

 

 

YouTube Channel